Zaterdag 24 februari: Speldag met demo’s Jeroen Doumen en Magic

Speldemo’s Jeroen Doumen

Vandaag krijgen we bezoek van een van onze oprichters: Jeroen Doumen! Jeroen komt Pandemic: Rising Tide demonstreren en enkele spellen van Splotter, vooralsnog Antiquity en Food Chain Magnate.

Pandemic: Rising Tide is het nieuwste deel in de spellenserie Pandemic, waarin spelers moeten samenwerken om een pandemie het hoofd te bieden. Deze keer is er echter geen pandemie maar richt het spel zich op het eeuwige gevaar dat de zee vormt voor onze lage landen en op het bedwingen daarvan. Bouw dijken en pomp overtollig water weg met windmolens, en realiseer succesvol de vier grote waterwerken om het overstromingsgevaar definitief te verslaan en het spel te winnen! Pandemic: Rising Tide kwam afgelopen december uit en ontwikkelde hij samen met Matt Leacock, de auteur van Pandemic

Splotter is een inmiddels 20 jaar oud spellenbedrijf dat is opgericht door leden van Het Duivelsei en bestaat tegenwoordig uit twee mensen: Jeroen Doumen en Joris Wiersinga, allebei ook oprichters en ereleden van onze vereniging. Splotter staat bekend om het maken van diepgaand strategische en erg ingewikkelde, langdurige bordspellen, en zo ook Food Chain Magnate en Antiquity. Als je bereid bent om meerdere uren stevig na te denken om een zo succesvol mogelijke fastfoodketen of laat-middeleeuwse beschaving op te bouwen, is dit wellicht iets voor jou. Het gebeurt immers niet vaak dat je de kans hebt een spel van zo’n kaliber te spelen in de aanwezigheid van een van de auteurs!

Magic: The Gathering

Vandaag zal de eerste EDH-speldag zijn op Het Duivelsei. Hier willen we iedereen die magicet aansporen om EDH(commander) te spelen. De Magiccie zal ook extra decks meenemen zodat men zonder decks ook mee kan doen. Verder kunnen mensen ook tips vragen voor decks en er zullen promo’s worden uitgedeeld.
Deze dag zal ook de EDH-Achievementslist ingaan. Deze lijst, zie bijlage, bevat allemaal achievements die men kan voltooien door potjes EDH te spelen op Het Ei (niet alleen vandaag). Er zullen later prijzen worden uitgedeeld aan de gene die de meeste achievements hebben voltooid aan het einde van het jaar.