EL CID

Nu de zomervakantie (helaas) ten einde loopt is het weer tijd voor de EL CID. Natuurlijk is Het Duivelsei net zoals elk jaar weer van de partij om nieuwe (en oudere) studenten kennis te laten maken met onze verenging. We hebben een schema gemaakt van al onze activiteiten, kom jij ook bij ons langs? Mocht je nog vragen hebben kan je ze altijd aan ons stellen. We hebben de hele EL CID promoteamleden rondlopen herkenbaar aan de rode en zwarte shirts en je kunt altijd mailen naar bestuur@duivelsei.nl (we bijten echt niet… nou ja, meestal dan)

Activiteiten

Online Donderdag

Van 15:00 tot 18:00 op donderdag 12 augustus spelen we Overwatch, waarbij je met een team Heroes probeert een missie te voltooien tegen een ander team heroes. Het spel kent verschillende speelstijlen, zoals missies waarin je een voertuig moet bewaken, King of the Hill en ook ieder-voor-zich. Of je nu super goed bent of nog nooit hebt raak geschoten maakt niet uit. Het is wel nodig dat je het spel hebt om mee te kunnen doen.

Van 19:00 tot 23:00 op donderdag 12 augustus is het tijd voor Minecraft, met een speciaal Duivelsei tintje: de zombie apocalyps! Dit is een verwijzing naar Humans vs Zombies, een spel wat twee keer per jaar op het Duivelsei wordt georganiseerd. Bij dit wekenlang tikkertje begint één persoon als zombie en probeert alle anderen te infecteren. Als human kan je ook terugvechten door de zombies te stunnen met sokkenbollen en nerfgames. Gedurende de week zijn er minigames om ‘perks’ te verdienen. Speciaal voor de EL CID is dit spel zo aangepast dat het ook in Minecraft kan!

Online Vrijdag

Van 15:00 tot 18:00 op vrijdag 13 augustus spelen we League of Legends, een spel over zout en je leven verwoesten. Grapje hoor, de grootste van de MOBA’s mag niet vergeten worden. Vorm een team, kies een champion en neem het op in een game waarin je de tegenstanders in banen aanvalt om zo hun base over te nemen. Kill monsters en andere speler om geld te verdienen om zo je champion sterker te maken. Het is een gratis spel, dus wat kan er nou misgaan?

Van 19:00 tot 23:00 op vrijdag 13 augustus is het tijd voor Party Games met Jackbox! Dit is een collectie van Party Games, dus er zit sowieso iets tussen wat je leuk vindt! Spelletjes die we sowieso gaan spelen zijn Quiplash, waarbij je zo grappig mogelijke opmerkingen moet maken, Drawful, waarin het gaat om goed (of juist niet) kunnen tekenen, en Blather Round waarbij je dingen moet omschrijven met hele generieke woorden. Om mee te doen hoef je het spel zelf niet te hebben, je hoeft alleen online in te loggen in split screen of met je mobiel.

Maandag/Donderdag

Maandag 16 en Donderdag 19 augustus spelen we de hele dag Weerwolven van Wakkerdam, een rollenspel wat bij velen van jullie wel bekend zal zijn. In dit spel krijgt iedereen een kaart toegedeeld die jouw rol in het spel wordt. Dit kan een gewone burger zijn, een sluwe weerwolf, of een speciale rol zoals Heks of Ziener. Je doel in het spel wordt bepaald door je rol: de wolven willen alle (speciale) burgers opeten, en de burgers willen de weerwolven op de brandstapel krijgen! Het spel bestaat uit nachtfases, waarin iedereen de ogen sluit en er speciale acties worden uitgevoerd, en dagfases waarin je discussiëert over wie volgens jou de wolven zijn (en heerlijk kunt bluffen natuurlijk!). Voor wie het leuk vindt zijn er ook speciale Duivelsei rollen die het spel nog ingewikkelder maken, deze spelen we waarschijnlijk niet tijdens de EL CID maar wel in potjes later in het jaar en bij het maandelijke Whatsapp Weerwolven van de Wolfcie. Weerwolven wordt de hele dag gespeeld, ervaring met het spel is niet nodig, dus kom vooral gezellig langs met je groepje!

Ook geven we tussen 14:00 en 18:30 beginnerscursussen voor Magic the Gathering! Deze trading card game is erg populair op Het Duivelsei en om jullie er bekend mee te maken krijg je als EL CIDloper gratis een beginnersset en uitleg van onze Magiccie! Of je nu je al ervaring met spellen zoals Yu-Gi-Oh of Pokémon TCG hebt (beide worden ook nog wel eens gespeeld bij het Ei) of dat het helemaal nieuw voor je is, je gaat er geen spijt van krijgen om mee te doen!

Dinsdag/Vrijdag

Dinsdag 17 en vrijdag 20 augustus is er tussen 15:00 en 18:30 een Mario Kart-toernooi op de Nintendo Switch. Race jij alle anderen eruit op je motor of in je auto? Wie weet win je wel de eerste prijs?! Maak je niet druk om je eigen vaardigheden, je mag ook zeker meedoen als je nog geen ervaring hebt!

Ook is er dinsdag 17 en vrijdag 20 augustus tussen 15:00 en 18:30 een Magic The Gathering Draft. Op de draft, waar je als EL CIDloper gratis aan mee kan doen, bouw je je eigen deck en speel je tegen andere (aankomend) Duivelseitjes. Dé kans om te laten zien welke skills je hebt (geleerd bij de beginnerscursus? 🙂 ).

Daarna is er ‘s avonds vanaf 21:00 een Pubquiz over alles wat je als aankomende student moet weten: van hospiteren en drank tot de beste spellen om te spelen. Vorm een team met je groepje of met andere leuke mensen die je bent tegengekomen, haal een drankje en bewijs je kennis!

Woensdag/Zaterdag

Woensdag 18 augustus en zaterdag 21 augustus vanaf 14:00 staan specifiek de langere spellen in de spotlight. We hebben een kast vol spellen die meer dan 1.5 uur duren, sommigen kunnen zelfs wel 10 uur duren! Deze spellen worden normaal gesproken vooral op speldagen gespeeld en op spelweekenden, maar vandaag hebben we er specifiek te tijd voor! Denk bijvoorbeeld aan Twilight Imperium, een Duivelsei klassieker waarbij je probeert het universum te beheersen. Maar er is ook tijd voor teamwork, bijvoorbeeld in Zombicide, waar je als overlevers van de Zombie-apocalyps probeert de zombies af te slachten met geweren en chainsaws.

Ook worden er woensdag 18 augustus en zaterdag 21 augustus vanaf 14:00 RPG’s (Role Playing Games) gespeeld. Hoewel we op Het Duivelsei verschillende soorten spelen ligt de focus vandaag op Dungeons and Dragons. Wij leren je hoe je een character moet maken, maar je bent ook welkom om er zelf eentje mee te nemen. Speel jij met ons mee in dit avontuur?

In de avond is het tijd voor de Asianight, een avond in het thema van Azië (no shit Sherlock!). Een ode aan Anime, Dance Dance Revolution en spellen met een Aziatisch thema zoals Takenoko, Hanabi en Onitama. Ook zullen er Aziatische snacks zijn en is de zaal in thema versierd!