‘Madness’

Bestuur 2017/2018

Het 24e bestuur der L.S.S.V. Het Duivelsei presenteert zich:


Praeses – Annet van den Hul (praeses@duivelsei)

Hey allemaal, mijn naam is Annet van den Hul, derdejaars wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde, en dit jaar ben ik Praeses van Het Duivelsei. Naast hard met een hamer slaan op ALV’s en toespraken houden bij diners, ben ik vooral bezig mijn mede-bestuursleden achter hun broek aan te zitten over actiepuntjes, en probeer ik de verschillende meningen en ideeën in een bestuur samen te brengen tot een coherent beleid. In de praktijk komt het erop neer dat ik probeer te voorkomen dat Luc en Carel alle spellen vervangen door verschillende edities van Monopoly.

Drie studies doen heeft als gevolg dat mensen denken dat je heel slim bent en weinig vrije tijd hebt. Dit is allerminst waar. Door heel veel vrijstellingen en niet nominaal studeren is het veel minder werk dan dat het lijkt. De vrije tijd, die ik dus wel heb, besteed ik meestal achter een computer voor mijn baantje bij het Erasmus Medisch Centrum, of met mijn neus verscholen in een goed boek. Ik lees alles, van een goed stuk Engelse of Nederlandse literatuur, tot de Griekse ingrediëntenlijst op de achterkant van een fles shampoo. Natuurlijk ben ik ook altijd in voor een goed spelletje. Ik ben een fan van onder andere Magic, korte snelle kaartspellen en spellen met een twist. Ook mag je me altijd wakker maken voor een potje Jeu de Barricade met Carl en Martijn. Of zij daar ook nog zin in hebben is minder waarschijnlijk.


Abactis – Carel ter Avest (abactis@duivelsei)

Geachte lezer,

Mijn naam is Carel ter Avest, 19 jaar, vierdejaars Japanstudies (2e keer derdejaars?), semiprofessionele droogkloot alsook vierdejaars Duivelseitje. Het komende jaar zal ik in het vierentwintigste bestuur van L.S.S.V. Het Duivelsei, met de naam Madness, de taak van Abactis vervullen. In deze hoedanigheid zal ik voornamelijk achter de schermen de administratie bijhouden en op ALV’s als een bezetene proberen al het gezegde op te schrijven. Verder regel ik de ledenlijst en daarmee de in- en uitschrijvingen.
Als je een vreemde, roodharige snoeshaan met een halve liter appelsap en een stuk of tien rietjes rond ziet lopen, is de kans overweldigend groot dat ik dat zal zijn. Mijn favoriete spel bij uitstek is Monopoly, dat ik graag als meerdere spelers tegelijk doe, dit terwijl het klassieke spel door een verbazend groot aantal mensen, al dan niet met een vurige passie, wordt gehaat. Daarnaast ben ik ook liefhebber van spellen als Ticket to Ride, Love Letter, Odin’s Ravens en Bezzerwizzer. Ook ben ik dikwijls bij Rock Band achter, voor, naast en/of in de buurt van de piano te vinden.

Buiten Duivelsei heb ik verrassend genoeg ook nog hobby’s. Deze groep dingen bevat diverse activiteiten zoals pianospelen (op een normale piano), appelsap drinken, een exorbitant archaïsche en nodeloos formele vocabulaire utiliseren, klassieke films kijken, perensap drinken (als de appelsap om wat voor reden dan ook op is), niet-klassieke films kijken, appel-perensap drinken, zo heel af en toe een goed boek lezen en rondlopen in een kamerjas.

Ik hoop dat we er dit jaar voor iedereen een leuke tijd van kunnen maken en kijk ernaar uit om dit met mijn medebestuursleden te kunnen doen. (Zelfs al zou er iemand heiligschennis plegen door te zeggen dat Monopoly niet leuk is.)


Quaestor – Martijn de Jong (quaestor@duivelsei)

Hoi hoi! Ik ben Martijn de Jong, 19 jaar en zal in het bestuur Madness; quaestor zijn. Ik studeer wiskunde en natuurkunde, dus bij mijn functie zullen de getallen die ik bij mijn studie tegenwoordig nog maar zelden zie terugkeren. Inmiddels ben ik komend jaar al weer voor het derde jaar lid bij Het Duivelsei. Het afgelopen jaar heb ik de EL CIDcie, Accie en Prestaatcie gedaan. Ik had opeens tijd of zo. Deze commissies heb ik allemaal met veel plezier gedaan, vandaar dat ik me nog meer wilde inzetten voor de vereniging en ik bestuur wilde doen. Verder draag ik twijfelachtige eer om deel uit te maken van de duistere sekte van leden die wel eens een spel Monopoly wil spelen.

Het merendeel van de lezers zal nu vast ‘bah’; denken. Gelukkig is dit niet het enige spel wat ik leuk vind om te spelen. Duivelsei heeft namelijk heel veel spellen die nog een stuk leuker zijn (Luc en Carel zullen deze uitspraak vast heiligschennis noemen, maar goed). Over het algemeen vind ik spellen waarbij er één of meerdere onbekende slechteriken zijn die de boel saboteren erg leuk. Denk hierbij aan Avalon, Nosferatu, Secret Hitler en Weerwolven. Aan de andere kant vind ik spellen waarbij je elkaar onbewust dwarszit doordat je niet weet wat je medespelers nou precies willen ook heel leuk. Dit zijn dus spellen zoals Linie 1, Sheep Race, Ticket to Ride ook erg leuk om te spelen.


Assessor Intern – Carl Zee (intern@duivelsei)

[Openende_groet] [Naam(Carl Zee)] [Leeftijd([Huidige_datum] – 22-09-1997)] [Functie(Intern)_van_Bestuur Madness] [Studie(Technische Informatica Delft)] [Jaarduivelsei([Huidig_jaar_Duivelsei] – 21])] [Commisies,Jaren_actief((Magiccie,2),(Weekendcie,1)] [Bezigheden_volgend_jaar_bestuur(Commisies, Mentoren, Jaarplanning)] [Hobbys(Magic, Jenga, Spelletjes(Digitaal, Analoog), niet(Monopoly))] //Jenga is meer dan een spel
[Randomstuff_voor_vulling(terwijl(Stukje_niet_afgelopen(random(100, 500), herhaal) (
terwijl(Woord_niet_afgelopen(random(1,9), herhaal) (random(a,z))
“ “) //spatie
] [Afsluitende_groet]

Assessor Extern – Luc Edixhoven (extern@duivelsei)

Hoi hoi! Ik ben Luc Edixhoven, 22 jaar oud; internationaal erkende mafkees en sinds een jaar of wat tevens oude knar in opleiding. Ik heb de bachelor Informatica afgerond in Leiden en ben nu bezig met de daarop volgende masteropleiding. Dit wordt mijn vijfde jaar bij Het Duivelsei, en mijn tweede jaar in het bestuur van de vereniging. Dat laatste kwam voor velen als een verrassing, niet in het minst voor mezelf, maar desalniettemin ga ik mijn best doen om er een voor iedereen leuk en gezellig jaar van te maken!

Twee besturen geleden vervulde ik de functie van abactis. Deze keer sta ik op de post van assessor extern, wat in het kort betekent dat ik het voornaamste contact ben tussen onze vereniging en de buitenwereld. Of dat een goed idee was, laat ik graag een (hopelijk aangename) verrassing voor de betrokkenen ^^

De afgelopen paar jaar heb ik bij sommigen een reputatie opgebouwd dat mijn leven enkel zou draaien om Monopoly en appelsap. Net als kiezels in je schoenzool is zo’n imago iets dat je maar moeilijk kwijtraakt – hoewel ik de reputatie van heks zijn bij Weerwolven inmiddels wel heb weten af te schudden, voornamelijk door weinig te Weerwolven. Ik heb een hoop hobby’s en interesses, waaronder (maar bij lange na niet beperkt tot) kwaadaardig lachen, films kijken, bowlen, Donald Ducks (en niet alleen het weekblad), nog meer lachen, spelletjes spelen (zowel elektronisch als fysiek), en proberen niet te lachen. De lijst met spellen die ik leuk vind is even lang en coherent als mijn lijst met hobby’s, dus wederom een wilde greep: Kingdom Builder, Machiavelli, Linie 1, Ticket to Ride, Het Dorp, en The Game. Nu kan ik er ook niet meer omheen… you just lost the game 😉


De boom inVan linksonder tegen de klok in: Annet, Martijn, Carl en Luc. Carel probeert zijn reputatie hoog te houden 😉