Activities

De ‘gewone’ activiteiten van Het Duivelsei zijn de spelavond en speldag. Hierop kunnen alle leden gebruik maken van de meer dan 500 bord-, kaart-, en consolespellen die in het bezit van de vereniging zijn. Naast deze vaste activiteiten hebben we ook nog een hele lijst met andere events. Zo hebben we twee keer in het jaar een Spelweekend, waarbij een scoutinghut afgehuurd wordt zodat we een heel weekend lang ongestoord kunnen spelen. Verdere activiteiten variëren van Magic-drafts tot filmvertoningen, en van Dance Dance Revolution-avonden tot bakwedstrijden. En omdat zelfs wij wel eens genoeg spelletjes hebben gespeeld, wordt er ook nog af en toe een picknick, barbecue of kerstdiner georganiseerd.

Hieronder staat een opsomming van de geregeld terugkerende activiteiten. Heb je zelf een geweldig idee voor een activiteit? Stuur een mailtje naar bestuur@duivelsei.

Spelavonden en speldagen

Het Duivelsei heeft wekelijks een roulerende spelavond op dinsdag, woensdag of donderdag, zodat je als dubbellid met verplichtingen bij andere verenigingen toch regelmatig een spelletje kunt komen spelen. De spelavond begint om 19:30 uur in de filmzaal van de Pelibar (‘Het Duivelsnest’ of ‘Het Ei’) tot een uur of 01:00.
Eén zaterdag in de maand houden we een speldag, waarop de deuren van Het Duivelsei open zijn vanaf 13:00 tot 02:00. Op speldagen worden vaak Magic: The Gathering drafts georganiseerd of andere uitgebreidere activiteiten zoals toernooitjes of RPG-sessies. Raadpleeg de kalender voor de exacte data van de spelavonden en speldagen.

Spelweekenden

Ieder half jaar wordt er weer één van de leukste activiteiten georganiseerd door de Weekendcie – een heel weekend lang met een grote groep Duivelseitjes in een scoutinghut “in the middle of nowhere” niets anders doen dan spelletjes spelen. Beginnende op vrijdag zijn er iedere dag leuke activiteiten gepland zoals een pubquiz, speltoernooien, drankspelletjes, en, als het weer het toe laat, buitenactiviteiten. De echte die-hards gaan zelfs ’s nachts door met acht uur durende, twee tafels in beslag nemende spellen waar je anders nooit tijd voor hebt! Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar weekendcie@duivelsei of je naam in te vullen op de inschrijflijst aanwezig op Het Ei.

De spelweekenden vallen meestal in mei en augustus – het spelweekend in augustus wordt ook wel het eerstejaarsweekend genoemd omdat de focus ligt op kennismaking met de nieuwe leden.

Algemene Ledenvergadering (ALV)

 

Geen activiteit in de klassieke zin van het woord, maar wel een belangrijke halfjaarlijkse gebeurtenis. Tijdens de ALV presenteert het bestuur haar resultaten van het voorgaande halfjaar en wisselt in zijn geheel op de ALV van september. De ALV is niet verplicht maar wel een geschikt moment om achter de schermen te kijken en zelf mee te denken, te stemmen en te discussiëren over de vereniging. De ALV wordt gehouden in de Pelibar om 19:30 en kan tot vrij laat duren, dus houdt daar rekening mee als je naar huis moet met het openbaar vervoer. Check de kalender voor de datum van de aankomende ALV, of houd je mailbox in de gaten.

Sinterklaasviering

Op de spelavond rond Sinterklaas wordt er bijna elk jaar een Sinterklaasviering georganiseerd – leden brengen drie cadeautjes van ongeveer 2,50 per stuk , dan gaan we daar gezellig het cadeautjesspel mee spelen. De Accie zorgt natuurlijk ook voor strooigoed en anders lekkers.

Magic: The Gathering en andere CCG's

De Collectible Card Games zijn de laatste jaren erg populair. Vooral Magic: The Gathering wordt bij ons veel gespeeld, met minstens eenmaal per maand een draft of toernooi met de nieuwste kaarten. Neem op de speldagen in ieder geval je Magic-deck mee, of probeer anderen ervan te overtuigen dat Yu-Gi-Oh helemaal niet zo slecht was!

Bakwedstrijd

Vind jij dat jouw appeltaart beter is dan die van je oma? Heeft niemand ooit een van jouw cupcakes kunnen weigeren? Dan is dit jouw time to shine! Ieder jaar organiseert onze Nomcie meerdere bakwedstrijden voor de hele vereniging. Als je denkt dat het beter voor de algemene gezondheid van de leden is dat je niet mee bakt dan kun je uiteraard wel helpen proeven! De leden die willen helpen de baksels te beoordelen krijgen een beoordelingsformulier en kunnen helpen bepalen welke keukenprins(ess)en er naar huis gaan met de prijzen.

Karaoke

Een paar keer per jaar organiseert de Animecie een karaoke-feest van 20:00 tot 00:00 in de Pelibar. Op een groot scherm kun je meezingen met alle klassiekers, zowel Japans als Engels, Nederlands en een paar verdwaalde Duitse schlagers. Ben je in je eentje? Geen zorgen, er springt altijd wel iemand bij om ‘I’ll Make a Man out of You’ mee te blèren in de microfoon. Karaoke is meestal erg populair dus kom op tijd om ervan verzekerd te zijn dat je je liedje kunt zingen. Kijk op de kalender om te zien wanneer de volgende karaoke is.
Ben je geïnteresseerd in het timen van karaoke-liedjes? Stuur dan een mailtje naar animecie@duivelsei en meld je aan voor de karaoke-timersgroep!

 

Humans versus Zombies

Tijdens dit ‘potje’ apocalyptisch tikkertje vechten de Humans voor hun leven tegen de Zombies, die op hun beurt de Humans proberen te besmetten zodat ze ook Zombies worden! De Humans kunnen zich verdedigen met speciale zachte wapens en Nerf-guns, waarmee ze de Zombies kunnen stunnen. Het spel gaat 24 uur per dag door en wordt door bijna heel Leiden gespeeld, met uitzondering van een aantal safe zones (slaapkamers, universiteitsgebouwen, verenigingsgebouwen en voertuigen) om het dagelijks leven nog enigszins mogelijk te maken. Bijna iedere avond worden er missies in stijl georganiseerd waarbij beide teams bonussen kunnen verdienen – denk bijvoorbeeld aan extra wapens, langere stuntijden of betere communicatie-mogelijkheden. Via SMS/WhatsApp worden de spelleiders op de hoogte gehouden van de slachtoffers en de uitkomsten van de missies. Klinkt leuk? Hou de kalender in de gaten voor de datum van de volgende HvZ.

Game Brawl

Ongeveer drie keer per jaar organiseert de consolecie een game brawl. Op deze avond worden 3 competitieve spellen uitgekozen waarvan de potjes niet al te lang duren. Denk bijvoorbeeld aan Mario Kart, Smash Ultimate, Rayman Legends Kong Foot of Towerfall Ascension. Van elk van deze spellen worden ongeveer een uur lang potjes gespeeld, met steeds wisselende spelers, waardoor iedereen elk spel 2 of 3 keer speelt met elke keer andere tegenstanders. Afhankelijk van hoe goed je het doet, scoor je punten, en aan het eind van de avond wint degene die de meeste punten verzamelt heeft. Heb je een leuk idee voor een spel? Stuur dan een mailtje naar de consolecie (consolecie@duivelsei).

Spellenveiling

Hoeveel kasten je ook hebt, er komt altijd een dag dat ze te vol zijn. In 2012 hebben we onze eerste spellenveiling met oude spellen van de vereniging gehad, maar in de toekomst kun je ook je eigen oude spellen inbrengen. Altijd al een bepaald spel willen hebben? Altijd al je kast willen opruimen? Nu is er de mogelijkheid om spellen van andere leden te kopen, of je eigen spellen te koop aan te bieden. Wanneer de veiling plaatsvindt hangt af van de animo die er dat jaar voor is.

RPG-avonden

Iedere spelavond en -dag is er plek om je in het Kleintje terug te trekken met een stapel dikke monsterboeken om samen met je vrienden op avontuur te gaan. Dungeons & Dragons, Vampire en Paranoia zijn een paar van de spellen waarvoor er Dungeon Masters rondlopen op Het Ei. Tijdens de RPG-avond brengen we deze samen met geïnteresseerden die wel eens een RPG willen proberen, maar nog geen groepje hebben gevonden. De eerste RPG-avond vindt meestal plaats tijdens of vlak na de EL CID en is speciaal voor eerstejaars, maar alle leden zijn natuurlijk welkom om aan te schuiven met hun character sheet.