Commissies

Laatst bijgewerkt op 6-1-2019

Het Duivelsei heeft diverse commissies die zich met uiteenlopende zaken binnen de vereniging bezighouden, van de Asia Party tijdens de EL CID tot Humans versus Zombies. Hieronder volgt een korte beschrijving van elke huidige commissie. Wil je meer informatie over een commissie, lijkt het je wat om zelf een commissie in te gaan, of heb je een paar hele goede suggesties voor activiteiten? Mail dan naar bestuur@duivelsei of naar een van de onderstaande e-mailadressen.

Let op! Om spam tegen te gaan, zijn de e-mailadressen op deze website niet volledig weergegeven. Achter elk e-mailadres dient nog .nl te worden toegevoegd.


Accie

De Accie is waarschijnlijk de meest veelzijdige commissie van Het Duivelsei. Wij zorgen voor allerlei activiteiten die niet per se spel-gerelateerd zijn, maar wel ontzettend leuk! Zo organiseren we bijvoorbeeld stranddagen in de zomer, feestdagactiviteiten zoals Sinterklaas en Valentijnsdag, maar ook meer ogenschijnlijk willekeurige activiteiten zoals glowgolf en strijkkralenworkshops. De Accie is altijd op zoek naar enthousiaste mensen en leuke ideeën, dus mail ons vooral als je een leuke activiteit weet!
Meer informatie? Mail accie@duivelsei.

Almanakcie

De Almanakcie is een commissie die een jaaroverzicht van de vereniging uitbrengt in de vorm van een almanak. We maken een smoelenboek met leden, een jaarverslag vol coole foto’s, statistieken, quotes en nog veel meer! Daarnaast heeft elk jaarboek een thema, zoals ‘Weerwolven van Wakkerdam’ en ‘Rock Band’. De almanak komt half juni uit en is te pre-orderen op spelavonden!
Leuke foto’s zijn ook altijd welkom en kan je opsturen naar ons e-mail adres.
Meer informatie? Mail almanakcie@duivelsei.

Animecie

De AnimeCie is de commissie die activiteiten organiseert die je op een Animeconventie zou kunnen vinden. Denk hierbij aan DDR, filmavonden en karaoke, maar ok bijvoorbeeld aan kennismaken met traditionele activiteiten uit Zuidoost-Azië. Ook organiseren we één keer per jaar het Pokémon event samen met andere commissies. Verder zijn we altijd op zoek naar toffe, nieuwe ideeën voor acitiveiten!
Meer informatie? Mail animecie@duivelsei.

Apocalypcie

De Apocalypcie is de organisator van Humans versus Zombies, het halfjaarlijks potje zombietikkertje door heel Leiden. Nerfguns en sokken galore! De commissie zorgt voor de kenmerkende bandana’s en spannende missies, en houdt de facebookpagina + het HvZ forum op de hoogte met de uiterst actuele stand van zaken. Hou de website, het forum, en de facebook pagina in de gaten voor de eerstvolgende editie. Aanmeldingen voor het spel kunnen opgestuurd worden naar ons e-mail adres. (De commissie is niet aansprakelijk voor eventuele echte zombiebeten voor, tijdens, en na het evenement.)
Meer informatie? Mail hvz@duivelsei.

Consolecie

Smash! Mario Kart! Jackbox! Just Dance! Splatoon! En nog veel meer. Zoals de naam al suggereert, houdt de Consolecie zich vooral bezig met consolespellen. Zo organiseren we toernooitjes, speciale thema-avonden of hele evenementen op het Duivelsei in de trant van deze spellen. Dit kunnen de meest hardcore single player spellen uit de (recente) geschiedenis zijn, of de gezelligste bankhangers om een drankje bij te doen. Beeld je in, op de bank, luidkeelse doodsbedreigingen uiten naar je (voormalige) compagnon die nu dreigt één van je sterren in Mario Party af te pakken. Wat een gezellige sfeer. Wil je meer te weten komen? Stuur dan een mailtje naar consolecie@duivelsei

Creatcie

De Creatcie is ontstaan uit twee verschillende commissies, en heeft hierom ook twee belangrijkste taken. Ten eerste werken we aan de huisstijl van het Duivelsei, denk hierbij aan de website, flyers, mails en al het andere waarin Duivelsei zich presenteert aan de buitenwereld. Ten tweede maken we ook posters voor activiteiten en houden we ons bezig met andere leuke ontwerpopdrachten voor het Duivelsei. Mocht je dus leuke ideeën hebben, laat het ons vooral weten! Mail creatcie@duivelsei!

EL CIDcie

Ieder jaar organiseert de Universteit Leiden de EL CID voor aankomende eerstejaars studenten. Deze kans om nieuwe leden te werven laat Het Duivelsei niet aan zich voorbij gaan! De EL CIDcie van Het Duivelsei zorgt ervoor dat er deze week een gevuld programma op het Ei is, het LEF onveilig wordt gemaakt en alle EL CID-lopers weten wat en waar Het Duivelsei is. Dit doet de commissie natuurlijk niet helemaal alleen, ieder jaar wordt zij bijgestaan door een promoteam van enthousiaste leden. Meer informatie? Mail elcid@duivelsei.

Esportcie

Sinds 2021 houdt Het Duivelsei zich ook actief bezig met Esports! Om alle teams in goede banen te leiden, toernooien binnen het land in de gaten te houden en zelf toernooien te organiseren, is de Esportcie opgericht. Meer informatie? Mail esportcie@duivelsei.

Exposietcie

Het Duivelsei heeft naast spelfanaten veel getalenteerde leden. De Exposietcie biedt alle leden de kans om hun talent te laten zien op het Open Podium. Wil je de leden laten zien hoe goed je kan zingen, dansen, een instrument bespelen, cabaret, improviseren of iets totaal anders, mail dan naar exposietcie@duivelsei. Het is uiteraard ook mogelijk om te komen kijken. Het Open Podium vindt plaats in februari, dus houd de Duivelseikalender in de gaten voor meer informatie.

Feescie

De Feescie organiseert elk jaar het Kerstgala. De commissie is -op één ouderejaars na- geheel gevormd uit eerstejaars om ze kennis te laten maken met commissiewerk. We besteden vooral tijd aan gezellig versieringen knutselen voor het gala op onze knutseldates. Meer informatie? Mail feescie@duivelsei.

Felicitaatcie

De Felicitaatcie is een commissie van Het Duivelsei die in de week van de dies allerlei leuke activiteiten organiseert voor Duivelseitjes om te vieren dat Het Duivelsei op 20 april jarig is. Samen met onder andere de Pelibar en alle commissies streeft deze commissie ernaar om een onvergetelijke week te organiseren.
Meer informatie? Mail felicitaatcie@duivelsei.

Fotocie

Heb jij leuke foto’s gemaakt die je graag op de Flickr zou willen zien? Mail ze naar foto@duivelsei! Organiseer jij (of je commissie) een toffe activiteit voor/op Het Duivelsei? Mail ons en wij zorgen dat er foto’s worden gemaakt! Voel je daarnaast altijd vrij om de verenigingscamera te vragen aan een bestuurslid om zelf foto’s mee te maken!

Intoxicaatcie

De Intoxicaatcie organiseert diverse gezellige activiteiten zoals pubquizzen, waar iedereen welkom is!

LANcie

De LANcie is er voor alle PC gamers. Naast het organiseren van verschillende online game-sessies via de Discordserver, organiseren ze ook LAN-parties! Denk hierbij bijvoorbeeld aan langere RTS of 4X spellen op een LAN, of gewoon een paar kleine MOBA potjes in de avond. Wil je meer informatie, of heb je een suggestie voor een bepaald spel die je graag zou willen zien op een (online) activiteit? Spreek een commissielid aan of mail lancie@duivelsei.

Magiccie

Voor alle Magic-gerelateerde zaken moet je bij de Magiccie zijn! Magic the Gathering is een erg populair kaartspel dat wereldwijd door gigantische hoeveelheden mensen gespeeld wordt. De Magiccie zorgt iedere maand voor activiteiten, zoals een draft van de nieuwste set, een toernooi, of andere events. We hebben ook een jaarlijkse EDH competitie, waarin je gedurende het jaar achievements kunt behalen. De commissieleden zijn zeker altijd te porren voor een potje EDH of een ander formaat en ze staan ook klaar voor een praatje natuurlijk. Ken je Magic niet maar lijkt het je leuk, of heb je andere vragen? Mail ons of spreek ons aan op een van onze activiteiten!Meer informatie? Mail magic@duivelsei.

Nomcie

Spelletjes zijn leuk, maar ze zijn nog leuker met koekjes, hapjes of taart! Sinds 2012 zorgt de Nomcie voor al het lekkers dat op spelavonden verschijnt. Daarnaast neemt de Nomcie bakwedstrijden, potlucks en andere voedsel-gerelateerde activiteiten voor haar rekening. Wil je een keer meebakken, maar niet in de commissie? Dat kan! Stuur ons een mailtje en meld je aan als bakhulp! Meer informatie? Mail nomcie@duivelsei.

Redactie

Als vereniging kun je niet zonder verenigingsblad: De Spelduivel! Dit blad wordt drie keer per jaar uitgegeven. Onze Redactie zorgt elke keer weer voor een geweldig blaadje dat je tot de laatste letter wil uitlezen. Iedere editie staat vol met bordspellen- en video-game-nieuws, interviews, foto’s en allerhande andere artikelen, in het Nederlands en het Engels. Er zijn van harte nieuwe schrijvers en lay-outers welkom, en ook altijd gastschrijvers voor als je een keer wilt meeproeven. Meer informatie? Mail redactie@duivelsei.

RPGcie

Een RPG is een spel waarbij de Game Master een scenario in elkaar heeft gezet, en jij speelt een karakter die in die situatie wordt geworpen. Dan moeten jij en de andere spelers keuzes gaan maken, en de GM vertelt je hoe die de situatie beïnvloeden. Als je nog niet eerder RPG’s hebt gespeeld, geen nood! We leggen graag uit hoe het werkt! Deze commissie zorgt voor RPG sessies op sommige spelavonden en speldagen. Daarnaast organiseren wij ook de Ei Con; een weekend lang RPG op Het Duivelsei!
Meer informatie? Mail rpgcie@duivelsei.

Weekendcie

De Weekendcie is verantwoordelijk voor het organiseren van een tweetal spelweekenden in het jaar. Het eerstejaarsweekend na de EL CID is er speciaal om de nieuwe leden kennis met elkaar en de vereniging te laten maken, en het tweede weekend is gewoon heel erg leuk! Drie dagen lang gaan we naar een afgelegen locatie om spelletjes, spelletjes, en nog meer spelletjes te spelen. Naast de gebruikelijke spellen zijn er altijd een pubquiz, een nachtspel en een dagspel tijdens het weekend. Meer informatie? Mail weekendcie@duivelsei.

Wolfcie

De Wolfcie draait volledig om het spel Weerwolven van Wakkerdam. Zo organiseert de Wolfcie maandelijks een potje Whatsapp-Weerwolven. Deze spellen zijn real-time, wat betekent dat er elke dag een lynch en kill-periode is. De edities zijn gevarieerd doordat speltypes en vooral ook rollen blijven afwisselen. Of je nu geïnteresseerd bent in mensenboutjes of je je afvraagt hoe een hamster kan stemmen, Wakkerdam is de plek voor jou. Let voor een genot aan chaos en wantrouwen vooral op de week- en maandmails zodat je je kan inschrijven.  Naast de Whatsapp spellen organiseren wij ook Weerwolven activiteiten op de spelavonden en online op de Discord.

Meer informatie?  Mail  Wolfcie@duivelsei

Adviesorganen

Formaatcie

De Formaatcie is een commissie die het volgende bestuur formeert. Halverwege het jaar kunnen leden zich aanmelden voor het bestuur. De formaatcie zal dan sollicitaties afnemen en stelt dan een kandidaatsbestuur samen, dit kandidaatsbestuur wordt dan op de verkiezings-ALV gepresenteerd en de ALV beslist dan of dit bestuur wordt aangenomen. Als het nieuwe bestuur wordt aangenomen dan is de Formaatcie klaar. Als het kandidaatsbestuur wordt afgewezen moet de Formaatcie opnieuw aan de slag.

De Formaatcie zelf wordt halverwege het jaar gevormd en moet ook tijdens een ALV worden ingestemd. Iedereen kan zich aanmelden voor de Formaatcie.

Meer informatie? Mail formaatcie@duivelsei

Kasco

De Kascommissie (ook wel Kasco) wordt ieder jaar benoemd door de ALV en controleert of de penningmeester zijn of haar werk goed doet. De Kasco controleert alleen of datgene wat de penningmeester zegt wat er met het geld gebeurt, overeenkomt met wat er daadwerkelijk met het geld gebeurt. De Kasco geeft geen inhoudelijk advies over het wel of niet doen van een bepaalde uitgave, maar houdt wel in het oog op de vereniging financieel gezond is en blijft met de gevaren koers. Over het algemeen bestaat de Kasco uit oud-penningmeesters.
Meer informatie? Mail kasco@duivelsei.

Senaat

De Senaat is een adviesorgaan. Het is een orgaan bestaande uit oud-bestuursleden die het bestuur controleren en advies geven vanuit hun ervaring als oud-bestuurslid. Dit betekent dat ze lezen de notulen van de bestuursvergadering elke week lezen. Ze kunnen bijvoorbeeld vertellen hoe zij dingen in hun jaar als bestuur regelden, en hoe dat positief en negatief was. En ze kunnen aan de bel trekken als het bestuur het niet best doet. Hun rol blijft een adviesorgaan ten alle tijden, ze kunnen geen actie ondernemen, ze kunnen alleen advies geven.
Meer informatie? Mail senaat@duivelsei.