Over Het Duivelsei

Laatst bijgewerkt op 18-11-2017

Leidse Studenten Spellen Vereniging Het Duivelsei is opgericht op 20 april 1994 door vijf vrienden met een passie voor kaart- en bordspellen. Inmiddels is Het Duivelsei uitgegroeid tot een ongeveer 450 leden tellende vereniging die spelletjesliefhebbers uit heel Leiden met elkaar verbindt achterin de Pelibar. Elke vorm van spellen spelen is bij ons vertegenwoordigd: bordspellen, kaartspellen, RPG-games, Magic: The Gathering, consolegames en zelfs Dance Dance Revolution. Ook organiseren we twee maal per jaar het succesvolle campusspel Humans versus Zombies, waarin heel Leiden voor vijf dagen verandert in een post-apocalyptisch zombieparadijs.

De toetreding tot de PKvV in 2011 maakte van Het Duivelsei een heuse LSSV, en sindsdien organiseren we samen met andere culturele en gezelligheidsverenigingen grotere events voor iedereen die van spelletjes houdt!

We ontvangen met enige regelmaat spelontwikkelaars om nieuwe spellen te proefspelen; professionele auteurs met spellen die vaak nog in een alpha- of betafase zijn, maar ook bijvoorbeeld studenten die een spel ontwerpen voor een project of stage. We vinden het altijd leuk om hierbij te helpen, dus laat het ons vooral weten als je zelf op zoek bent naar een plek om een spel te proefspelen of iemand kent die dat is!

Reglementen

Belangrijk: bij activiteiten in ons Duivelsnest is het niet de bedoeling dat je je eigen eten of drinken meeneemt (met uitzondering van avondeten). Bij de Pelibar kun je een drankje bestellen of een hartige snack zoals tosti’s en chips. Let hierbij op dat je altijd vermeldt dat je lid van het Duivelsei bent zodat dit geregistreerd wordt in de kassa van de Pelibar. In onze zaal bieden wij ook verschillende soorten snoep en chocola aan voor 50 cent per consumptie.

Voor meer informatie over onze vereniging, bekijk ook onze eigen pagina op het platform StudentenWegwijzer.nl